Om mig

 

för

Utveckling, Rehabilitering, Terapeutiskt arbete

och

Allmänt välbefinnande

 

 

Utbildning

Som bas har jag en fil. kand. i Psykologi och en Fritidspedagog examen.

Jag är utbildad terapeut med kognitiv och beteendeinriktning, KBT steg 1.

Är utbildad terapeut i lösningsfokuserad korttidsterapi.

Är utbildad Idrottspsykologisk rådgivare vid Högskolan i Halmstad.

Har studerat ”Hästen som terapeutisk resurs” vid Ersta sköndals Högskola.

Är Diplomerad Mediyoga vid Mediyoga institutet.

Dessutom har jag har bland annat läst grunder i nutrition och friskvård vid GIH Örebro och i idrottsmedicin samt styrketräning för seniorer vid Högskolan Dalarna.

 

Arbete

Arbetar för närvarande huvudsakligen som samtalsterapeut på vårdcentral och livsstilsmottagning.

Har sedan tidigare lång erfarenhet av arbete med stöd för förändring, förbättring och generella livsstilsfrågor, social- och arbetslivsinriktad rehabilitering samt av behandling av beroende/missbruk och av psykisk ohälsa, inklusive neuropsykiatrisk problematik hos barn, ungdomar och vuxna.

 

Ledarerfarenhet

Jag har mångårig erfarenhet som idrottsledare på klubb- och förbundsnivå.

Har jag varit ansvarig för utvecklingsgruppen i Svenska draghundsport förbundet och ledare vid VM, EM och andra internationella tävlingar.

Jag ingår i förbundets High Performance Team som idrottspsykologisk rådgivare och arbetar med och är rådgivare i förbundets utvecklingsverktyg, gren- och kravprofil.

 

Hästunderstödd terapi och aktivitet

I samarbete med Säterbygdens ridklubb bedriver jag Hästunderstödd terapi och aktivitet (”ridterapi”) utifrån KBT-perspektiv för såväl barn som vuxna.

Vi arbetar exempelvis med stress och utmattningssyndrom eller som stöd och behandling vid psykisk ohälsa, inklusive neuropsykologisk problematik där stöd på stödsamtals- eller terapinivå kan vara lämpligt. Men också som fritidsaktiviteter med extra stöd vid social problematik, psykisk ohälsa inklusive neuropsykiatrisk problematik och vid beviljad omsorg.

 

Idrottspsykologisk rådgivning

Föreläsningar och enskilda rådgivningsuppdrag. Föreläser även vid idrottsgymnasier och i specialidrottsklasser. Generell idrotts- och prestationspsykologi samt specialområdena barn & ungdomsidrott inkl. föräldrars inverkan, karriärövergångar, överträningssyndrom, ätstörningsproblematik. Stödjande och terapeutiska samtal.

 

 

Egen handledning

Jag har enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer tillgång till handledning vid terapeutiska insatser.